je website veilig online?
...ook jouw site!
DDos aanvallen, malware, phishing, spam, xss, kwaadaardige ip’s enzovoort. Duizelt het je al?
Ontdek hier welke stappen je kunt ondernemen om je website veilig(-er) te maken en de kans op hacken tot een minimum te beperken.
WordPress sites zijn populair
Steeds meer websites worden tegenwoordig met WordPress gemaakt, van eenvoudige 1-pagina visitekaartje sites tot grote bedrijven en organisaties zoals het Witte Huis en The Rolling Stones.
In 2014 bestond 21% van de websites wereldwijd uit WordPress-websites. In 2023 is dit percentage al gestegen naar 43,3%, terwijl 33,8% van de websites geen gebruik maakt van een content management systeem.
De Sobat Kras website is ook gebouwd met WordPress en is al jaren onderdeel van deze groeiende trend.
WordPress in 2024
WordPress is een open source systeem waarmee je eenvoudig een website, blog of webshop kunt beheren, zonder uitgebreide technische kennis.
Wat ooit begon als een eenvoudig blogsysteem, is uitgegroeid tot een volwaardig Content Management Systeem (CMS) met vele mogelijkheden.
Met thema's en plug-ins kun je de functionaliteit, het uiterlijk, de lay-out en de structuur van je site aanpassen.
Het uitgebreide ecosysteem van WordPress heeft het wellicht moeilijker gemaakt om ermee te starten, maar met Sobat Kras kun je snel aan de slag zonder veel tijd te investeren.
Waarom jouw website ook WordPress kan gebruiken?
Ontdek de voordelen van WordPress:
- Eenvoudig in gebruik en beheer
- Flexibel en gemakkelijk uit te breiden
- Gratis en open source
- Vind eenvoudig WordPress hulp
Laat je website groeien met WordPress – de keuze van 43,3% van alle websites. Waarom zou jouw website achterblijven? Doe mee met de groeiende trend en ervaar zelf de kracht en veelzijdigheid van WordPress.
De risico’s van WordPress sites zijn beheersbaar
Het risico van een hack op je website verkleinen
Het risico dat je website gehackt wordt, is aanzienlijk. Gelukkig hebben hostingproviders goede beveiligingssystemen. Maar je kunt zelf ook veel doen om je website veilig te houden.
Het verwijderen van het risico is niet gegarandeerd, maar je kunt je website wel beter bestand maken tegen aanvallen. Het is geruststellend om te weten dat hackers vaak eerst voor de makkelijk te hacken sites gaan, voordat ze bij jouw site uitkomen. Als dat toch gebeurt, staan jouw beveiligingsmuren al klaar.
Wat kun je zelf doen om je website veiliger te maken?
- Back-up je website ALTIJD voordat je een wijziging aanbrengt en zorg dat jij of diegene die je website onderhoudt die eenvoudig terug kan zetten als je site bij een wijziging breekt of een fout veroorzaakt in lay-out of functionaliteit.
- Overleg met je websitebouwer of bekijk zelf welke functionaliteit nodig is en pas je site daarop aan.
- Verwijder zaken die je niet gebruikt. Overbodige functionaliteit die je niet op je site gebruikt, levert weer meer onderdelen die kwetsbaarheden kunnen bevatten.
- Verwijder plug-ins die je op de website NIET gebruikt. Overbodige plug-ins vertragen de snelheid van je site en vergroten het risico op aanvallen.
- Verwijder thema’s die je op de website niet gebruikt. Ook het standaard thema van WordPress, op dit moment 2024 kan verwijderd worden. Overbodige thema’s vertragen de snelheid van je site en vergroten het risico op aangevallen worden.
- Update zelf of laat je website updaten op regelmatige basis, bijvoorbeeld 1x per week. Het WordPress-landschap met de veelheid aan ontwikkelaars verandert soms dagelijks en de beste methode om je website veilig te houden is regelmatig updaten.
- Check of je website na de updates naar behoren werkt. Bekijk de pagina’s, bekijk enkele blogberichten en vul een formulier in en test of die functionaliteit nog werkt. Zie je geen rare dingen?
- Maak een complete back-up en download deze ook lokaal of extern zodat je altijd een complete website terug kunt zetten in het geval dat…
Zelf doen of hulp nodig?
Nu weet je hoe je met de vele online risico’s van je website kunt omgaan. Daarmee kun je jouw website veiliger houden door middel van back-ups en updates.
Ga ermee aan de slag!
Vind je het moeilijk om dit zelf te doen en richt je je liever op je kernactiviteiten?
Heb je vragen of hulp nodig?
Neem contact met mij op of vul de vragenlijst ‘Check of je website veilig is’ in.
Dan kan ik met je mee kijken naar de eerste en verdere stappen om je website veilig(-er) te maken. Of zo in te richten dat je het zelf kunt bijhouden.
Wie is Suzan?
Ik, Suzan Groeneveld, ben al meer dan 20 jaar werkzaam als website-onderhoudsprofessional voor werkgevers en opdrachtgevers.
Mijn uitgebreide kennis en vaardigheden stellen me in staat om te schrijven over onderwerpen als online en website veiligheid, vindbaarheid en snelheid. Ik deel graag mijn expertise op deze gebieden.
Vanaf 2011 ben ik actief als zelfstandige in de online marketing en heb ik me gespecialiseerd in de technische aspecten van WordPress websites, met name op het gebied van snelheid en veiligheid.
Daarnaast bied ik onderhoudsdiensten aan voor bedrijfswebsites, zodat ondernemers zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten en de inhoud van hun website.
Als eigenaar van Sobat Kras streef ik ernaar om jou te ondersteunen en te helpen groeien met je website.
Je website, vindbaar, veilig en snel!
Ⓒ copyright 2024 Sobat Kras | PH 134, 8242 PL Lelystad
KvK: 54057523 | BTW: NL001362207B40
Je website, vindbaar, veilig en snel!
Ⓒ copyright 2024 Sobat Kras | PH 134, 8242 PL Lelystad
KvK: 54057523 | BTW: NL001362207B40